Selecteer een pagina

Reader en healer met beide benen op de grond

Over Abeke

 

Reader en healer met beide benen op de grond

Van origine ben ik communicatiedeskundige en organisatie-antropoloog. Naast mijn werk als reader en healer ben ik werkzaam als leraar intuïtieve ontwikkeling bij het Centrum voor Leven en Intuïtie (CLI), als communicatieadviseur (abekeschreur.nl) en ik heb een trainingsbureau voor talentgerichtwerken, de Talentenduider. In mijn werk word ik gedreven door mijn fascinatie voor mensen en relaties tussen mensen.

In 2002 werd ik voor het eerst gelezen door een reader. Ze sloeg zo vaak de spijker op z’n kop dat ik dacht “dit wil ik ook!”. De geitewollensokkensfeer die ik meende te zien in zo’n beetje alles wat te maken had met spiritualiteit weerhield me ervan om zelf een opleiding te doen. Totdat ik een open dag van het CLI bezocht. Hé, leuke mensen, niet zweverig, veel lol. Zo kan het blijkbaar ook. Hetzelfde jaar ben ik gestart met de basisopleiding bij deze school en nooit meer weggegaan. Ik ben sinds 2013 docent bij dit instituut en geef met veel plezier les in intuïtieve ontwikkeling.

Je intuïtie trainen is geweldig. Dat je de energie van iemand ziet/voelt/leest en WEET dat het klopt.

Elke reading is een avontuur, vaak spannender dan de spannendste film. En van alle mensen die ik lees, leer ik zelf ook veel. “O, zo kan het ook” of “Oja, dat herken ik!”. Het geven van readings en healings geeft mij energie en geeft ook mij inzichten. 

Ik had nooit gedacht dat ik ooit zoveel zou kunnen weten met mijn intuïtie. Wil je weten hoe dat bij mij ging? Lees hieronder verder.

Over Abeke

Ik ben jarenlang bezig geweest om iets te zijn wat ik niet was.

Serieus. Megaslim. Begripvol, maar niet tè. Diplomatiek. Nooit onzeker. Nee joh. ON TOP OF THINGS. ALTIJD. Perfect dus. Althans, in die richting. Zucht. Klinkt vermoeiend? Was het ook. Terwijl het eigenlijk zo simpel kan zijn.

Wat kan ik het allerbeste? Mezelf zijn.

Ik denk dat dat voor iedereen geldt. Jezelf zijn, dat is best een leuk staat van zijn. Daar wordt de wereld mooier van. Daar werd ik ook mooier van, toen ik daar achter kwam. Het besef dat het zo simpel kan zijn begon te dagen toen ik startte met de basiscursus intuïtieve ontwikkeling bij het Centrum voor Leven en Intuïtie. Dat duurde een tijd hoor, voor ik daar een voet over de drempel durfde te zetten. Ik was super rationeel en ambitieus en vooral ON TOP OF THINGS en was bang dat ik een malle eppie zou worden als ik de intuïtieve kant van mezelf zou ontwikkelen.

Bijzondere ervaring

En toch was dat wat ik wilde. Ik had namelijk een bijzondere ervaring gehad. Ik was in mijn toenmalige communicatiebaan weer eens een dag bezig met ON TOP OF AL DIE THINGS te zijn en probeerde een blaasontsteking niet te voelen. Een collega zei “ga lekker naar huis en bel mijn buurvrouw, zij geeft healings op afstand, wie weet helpt het”. Ik was nieuwsgierig en besloot het te proberen. Ik belde de healer en zij legde uit wat ze ging doen: “Je kunt rustig ergens gaan liggen of zitten en ga het maar ervaren”. “Moet ik aan de lijn blijven?”, vroeg ik. Wist ik veel. “Nee hoor, ik bereid me even voor en dan begin ik over een kwartier”. Een beetje vaag vond ik het wel. Maar goed. Ik lag op bed en voelde na een tijdje golven door me heen gaan. Het werd roze om me heen.

Ik viel in slaap. Sliep hooguit twintig minuten. En werd wakker zonder blaasontsteking.

Echt waar. Ik wilde deze healer wel eens live ontmoeten, want HOE DOE JE DAT?? Ik boekte een reading bij haar. Ook zo bijzonder. Ze las mijn energie en vertelde me over mijzelf. Mijn grote wens was geboren. Dit wilde ik óók.

Lol

Ik kwam bij het CLI om mijn intuïtie te trainen. Om te leren over hoe je iemand healt en hoe je iemands energie leest. En vond vooral mezelf. En ging mijzelf en mijn leven steeds leuker vinden. Een super bijkomstigheid van het ontwikkelen van je intuïtie. Er kwam steeds meer ruimte voor plezier en voor mijn doelen.

Healing

Toen ik eenmaal begon aan de healingopleiding bij het CLI dacht ik: “Nou zal je zien dat iedereen dit kan behalve ik”. Mijn ratio zat in de weg. Stond ik daar in de les met mijn handen te wapperen en dan dacht ik “Wat ben ik in godsnaam aan het doen?”. Maar toen ik al dat denken wat meer kon loslaten, kon ik het voelen. Ik ben een healer. IK BEN EEN HEALER. Dat is wat ik het liefste doe, dat is wat ik ben. Niet om de hele wereld te healen, niet omdat ik van alles voor anderen moet oplossen, maar omdat ik er zo blij van wordt om te healen. IK BEN EEN HEALER. Een paar jaar later, in de opleiding tot reader, ervoer ik dat ook het woorden geven aan energie mij zo veel lol geeft. Dat is wat ik ben. IK BEN EEN HEALER EN READER.

Übercool

Sinds 2011 werk ik als reader en healer. Ik mag dus doen wat ik het allerbeste kan, mezelf zijn. Healer en reader zijn. Omdat het me zo veel lol geeft. In readings zonder oordeel kijken naar mensen, naar teams, naar organisaties en daar zeldzaam veel plezier aan beleven. In 2013 belde de directeur van het CLI me: “Wat vind je er van om bij ons docent te worden?” Ik had nog niet eens alle opleidingen gedaan, dus ik had ‘m niet zien aankomen. “Ja, ja, jaaa!” Wauw. Megablij word ik van alle lessen die ik geef en van alle mensen die ik zie groeien en meer (van) zichzelf zie worden. Ik mag anderen de instrumenten leren om dichter bij hun eigen weten te komen. Hoe cool is dat.

Wil je een reading en/of healing boeken?