Hoe krijg je meer plezier?

Twee weken geleden zat ik met mijn lief op het strand in Normandië, met paniek in mijn ogen. Hij ook. Vette paniek. Want, wáár was onze beachbody? Daar zaten we met licht uitgelubberde lijven, nog wit van de winter. De hoofden al bruin van een paar goeie dagen. De zon legde alles bloot. Zo erg was het nog nooit geweest. We keken elkaar vertwijfeld aan, op zoek naar een ‘je ziet er top uit’ in de ogen van de ander. En ik realiseerde me: zo doen we dat. We voelen onderwaardering in onszelf en vinden dat de ander dat moet oplossen.

Lulkoek natuurlijk. Als ik zelf niet lekker in mijn vel zit, letterlijk of figuurlijk, dan is er maar één die daar wat aan kan doen. Dat ben ik. En dan heb ik het niet over sporten (al helpt dat natuurlijk ook ;-). Dat buikje of putje, dat is het einde van de wereld niet, dat is maar een aanleiding. Het zit ‘m in het zo maar waarderen van mijzelf.

Ik ontdekte daar op het strand wel een patroon hoor, in mijn relatie. Dat gaat zo’n beetje zo: ik vind sommige dingen stom aan mezelf en mijn lief moet vooral alles leuk vinden aan mij, ter compensatie. En viceversa. Hahahaha. Dacht dat ik daar van af was, maar nee. Nooit te oud om te leren.

Wat willen we het liefste voelen en ervaren in het leven? Geluk, liefde, plezier, waardering. En toch zit er vaak iets in ons systeem dat zegt dat dat niet mag of niet kan of niet goed is. Dat we een beter mens zijn als we hard werken, ploeteren, lijden en al onze tekortkomingen onder een vergrootglas leggen en veroordelen.

Simpel energetisch principe
En dat terwijl er een heel simpel energetisch principe is: energie van een bepaalde frequentie trekt energie van dezelfde frequentie aan. Ervaar je chagrijn, dan maak je ruimte voor meer chagrijn, ervaar je plezier, dan zet je de deur open voor meer plezier. En daarom start ik een experiment: pleziermeditatie. “Hé”, zei een klant van me, “die term ken ik niet”. Kan kloppen, want ik heb ‘m zelf bedacht. Ik wil met pleziermeditatie de deuren naar plezier en de genegenheid voor jezelf en het leven wat verder open zetten. Niet om je in een voortdurende staat van opperst geluk te brengen, want dat is maar saai denk ik. Dan mis je van die momenten zoals hierboven, op een strand in Normandië, waar je veel van kunt leren (en waar je pas na afloop om kunt lachen). Ik wil je graag inspireren om makkelijker het weggetje te vinden naar plezier en waardering. Daarom nodig ik je uit voor een gratis proefavond.

Proefavond pleziermeditatie (gratis!)
Wat dacht je van anderhalf uur de mogelijkheid om plezier ervaren? Ik nodig je uit voor een proefavond pleziermeditatie. Niet met je benen opgevouwen op een kussentje, maar gewoon zittend op een stoel. Ik geef een geleide meditatie gericht op het ervaren van plezier en waardering, voor jezelf, voor je leven. Je kunt je laven aan jouw eigen energie en zo de deur open zetten voor nog meer waardering en plezier in je leven. Doe je mee?
Let op: er is beperkt plek, dus geef je snel op door te reageren per mail!

Wanneer: 11 juni, 19:00 – 20:30 uur
Locatie: Van Pallandtstraat 39-sous Arnhem
Kosten proefavond: geen. Daarna: 12,50 per losse les en 40 euro bij een strippenkaart voor 4 lessen (om de week is er een les).
Lees meer over de pleziermeditatie op mijn platform Innerspa.

 

Auteur: Abeke Schreur

Reader, healer, communicatie-adviseur en masseur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s