» Hoe krijg je meer plezier?

Twee weken geleden zat ik met mijn lief op het strand in Normandië, met paniek in mijn ogen. Hij ook. Vette paniek. Want, wáár was onze beachbody? Daar zaten we met licht uitgelubberde lijven, nog wit van de winter. De hoofden al bruin van een paar goeie dagen. De zon legde alles bloot. Zo erg was het nog nooit geweest. We keken elkaar vertwijfeld aan, op zoek naar een ‘je ziet er top uit’ in de ogen van de ander. En ik realiseerde me: zo doen we dat. We voelen onderwaardering in onszelf en vinden dat de ander dat moet oplossen.

Lulkoek natuurlijk. Als ik zelf niet lekker in mijn vel zit, letterlijk of figuurlijk, dan is er maar één die daar wat aan kan doen. Dat ben ik. En dan heb ik het niet over sporten (al helpt dat natuurlijk ook ;-). Dat buikje of putje, dat is het einde van de wereld niet, dat is maar een aanleiding. Het zit ‘m in het zo maar waarderen van mijzelf.

Ik ontdekte daar op het strand wel een patroon hoor, in mijn relatie. Dat gaat zo’n beetje zo: ik vind sommige dingen stom aan mezelf en mijn lief moet vooral alles leuk vinden aan mij, ter compensatie. En viceversa. Hahahaha. Dacht dat ik daar van af was, maar nee. Nooit te oud om te leren.

Wat willen we het liefste voelen en ervaren in het leven? Geluk, liefde, plezier, waardering. En toch zit er vaak iets in ons systeem dat zegt dat dat niet mag of niet kan of niet goed is. Dat we een beter mens zijn als we hard werken, ploeteren, lijden en al onze tekortkomingen onder een vergrootglas leggen en veroordelen.

Al is een voortdurende staat van opperst geluk maar saai, denk ik. Dan mis je van die momenten zoals hierboven, op een strand in Normandië. Waar je pas na afloop om kunt lachen. Maar dan wel hard.

 

 

Auteur: Abeke Schreur

Reader, healer, communicatieadviseur en leraar intuïtieve ontwikkeling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s