» Turijn: lekker loslaten

Ik loop hopeloos achter met mijn blog. Dat krijg je als je druk bent met je droom verwezenlijken (zie De drempel omlaag: Innerspa). En dat terwijl er nog zo veel moois te vertellen is! Zo was ik deze zomer in Turijn. In de dom (of duomo) van Turijn is er een energieplek die zich op de zogenaamde Michaelslijn bevindt; een energielijn van Skellig Michael in Ierland via Saint Michaels mount in Engeland en Le Mont St Michel in Bretagne naar Monte San Angelo in Italië en Mount Carmel in Israël. Zie ook eerdere berichten over energieplekken. De Duomo dus. Ik had eerlijk gezegd niet veel met Turijn. Een voornamelijk negentiendeeeuwse stad, strak stratenplan, tikje posh. In de duomo hangt  de lijkwade van Turijn, de vermeende lijkwade van Jezus. Ik vermoed een strak staaltje nepperij.

Op zo’n energieplek kan je intunen op de essentie; op de energie die er is, los van het bouwwerk, los van wat zich daar allemaal heeft afgespeeld. Voor mij was het op dat moment een hele levendige energie, een energie die zegt dat er altijd groei en verandering mogelijk is, dat alles altijd in beweging is, of je nou wil of niet. Ik kon er allerlei oude energie loslaten die de rem zet op groei, controle loslaten dus en alles op stroom zetten. Best lekker om op die manier mijn vakantie af te sluiten.

Turijn is de stad van de auto-industrie; Alfa, Fiat en Lancia worden er gemaakt. Toch bijzonder dat er in een stad waar het zo draait om snelheid en beweging een energieplek is die zegt ‘alles beweegt, ga maar mee op de stroom’. Zou dat toeval zijn?

Auteur: Abeke Schreur

Reader, healer, communicatieadviseur en masseur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s