» Ik word steeds dommer

In het verleden was ik behoorlijk gehecht aan mijn rationele kant. Ik las veel, en vooral boeken met een hoog abstractieniveau. Wittgenstein, Chomsky, Foucault. Alles om de geest te scherpen.

Ik moet er niet meer aan denken. Sinds mijn intuïtie de boventoon voert is de behoefte verdwenen om het mijzelf op het intellectuele vlak moeilijk te maken. En ach, wat kan het toch heerlijk zijn om géén mening te hebben. Kan ik iedereen aanraden om een dag te proberen.

Natuurlijk is het soms nodig om mijn ratio in te schakelen. Ik probeer het dan heel bewust te doen. Ik stel me voor dat er in mijn hoofd een knop zit die mijn denkvermogen vertegenwoordigd. In noodzakelijke gevallen zet ik die op een hoge stand. En regelmatig zet ik de knop omlaag. Want met intuïtie kom ik vaak verder dan met de pure denkkracht.

Auteur: Abeke Schreur

Reader, healer, communicatieadviseur en leraar intuïtieve ontwikkeling

3 gedachten over “» Ik word steeds dommer”

  1. Mooie beschouwing. Haha, volgens mij ben je nu mij aan het readen. Ook een hyper-realist kan intuïtie inzetten, dat blijkt maar weer. Dank voor je reactie.

  2. Als je zegt dat je er niet meer aan moet denken lijkt het of je die boeken eerder las uit morele verplichting dan uit interesse naar de inhoud. Ook de titel (hoewel waarschijnlijk ironisch bedoeld) proeft naar het zoeken van rechtvaardiging om Wittgenstein en consorten voortaan op de hindernisbaan links te mogen laten liggen. Alsof je je (voor jezelf of je omgeving) moet verantwoorden voor de keuzes die je maakt. Hoewel ik als hyper-realist niet zo veel kan met energieplekken komt jouw zoektocht en ook twijfel me wel heel authentiek en oprecht over. Als je over een aantal jaar achterom kijkt zul je merken dat je echt niet dommer bent geworden. Wel een stuk verder dan je nu bent.

  3. Mooi om te lezen! Vroeger voelde ik mij stiekum dom omdat ik niet zulke intellectuele boeken las. Van dat gevoel ben ik bevrijd: zeker ook door meer te vertrouwen op mijn intuïtie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s