» Astral weeks

Van Morrison heeft ooit een prachtige CD gemaakt; Astral Weeks. Ik zit er midden in. Niet in de CD, maar in de astrale weken (de CD van Van is even onvindbaar, dus hij kan me niet muzikaal begeleiden). Ik volg de graduate opleiding van het CLI. Een  verdieping op de readingopleiding die ik bij dit instituut heb gevolgd. Deze maanden is het thema van de lessen het astrale lichaam. Naast je fysieke lichaam heb je een astraal lichaam, het lichaam waar je ’s nachts mee op pad gaat om te dromen bijvoorbeeld. Mocht je ooit in je dromen hebben gevlogen; dat is een voorbeeld van een leuk astraal tripje. Ik droom ontzettend veel de laatste weken en ik heb het idee dat ik ook ’s nachts van alles aan het leren ben. Maar wàt, dat is me nog niet helemaal duidelijk.

Zo kom ik er nog eens helemaal in

Zo kom ik er nog eens helemaal in
Waar het goed voor is, die lessen over het astrale lichaam? Het leert mij in ieder geval veel over in mijn (fysieke) lichaam zijn. In welke mate ben je in je lichaam? Dat verschilt in mijn geval van moment tot moment en van dag tot dag. Ik maak regelmatig mee dat ik uren lang vooral in mijn hoofd bivakkeer. Als ik een notitie schrijf bijvoorbeeld, tijdens mijn werk als communicatieadviseur. Wat ook nog kan; dat een deel van je energie ergens ‘daarboven’ hangt, off with the fairies, zoals de Engelsen zeggen (tja, WAAR ben je dan?!). En hoe vaak het wel niet voorkomt dat een deel van iemands energie elders aanwezig is, bij een kind of een ouder, bij het werk (terwijl je thuis bent).

Home sweet home
Inmiddels weet ik hoe lekker het is om helemaal in m’n lichaam te zijn, met al mijn energie. Ben je in je lichaam, dan heb je letterlijk meer energie en ben je veel meer in het nu, in plaats van in het verleden of in de toekomst. Zou dat de les zijn die ik ook in mijn dromen aan het leren ben?

Advertenties

Auteur: Abeke Schreur

Reader, healer, communicatie-adviseur en masseur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s